Gravelbike

De Gravelbike is momenteel erg populair. Shimano heeft hier zelfs een volledig nieuwe onderdelengroep voor gelanceerd. Deze GRX versie is verkrijgbaar is maar liefst drie verschillende kwaliteitsniveaus. Maar wat is een Gravelbike nu eigenlijk? Sommige van u gaan misschien uit van een cyclocrosser of een racefiets met dikkere banden. Maar zit hier het juiste antwoord tussen of heeft een Gravelbike toch zijn eigen kenmerken?

Eigenlijk heeft de Gravelbike voor u als fietsliefhebber het beste van beide werelden. Hij zorgt ervoor dat het rijden op verschillende soorten ondergrond mogelijk is en de omschakeling van het asfalt naar de onverharde wegen kost de Gravelbike geen moeite. De combinatie van uitdaging, ontspanning en plezier past het beste bij deze fiets. Uitdaging, omdat het asfalt niet het einde van de route is en juist de onbekendere wegen betreden kunnen worden. Ontspanning, door de comfortabelere houding dan op de racefiets. Wat mogelijk is gemaakt door de langere frames en minder steile balhoofdhoeken, wanneer u dit vergelijkt met een cyclocrosser. Plezier, omdat juist deze combinatie mogelijk is gemaakt met de komst van deze allrounders.

Maar het is dus geen cyclocrosser? Nee, deze fietsen laten we over aan de Van der Poels en alle overige fanatieke sportievelingen. De cyclocrosser is compacter en gebouwd voor het snelle bochtenwerk. Met de Gravelbike wilt u zo nu en dan flink moeten sturen, maar ook kunnen genieten van de omgeving.

Bent u opzoek naar de endurance racefiets met dikke banden voor meer comfort en grip op al die verschillende ondergronden naast het gewone asfalt? Dan is de Gravelbike echt iets voor u! Goed om te weten: Gravelbikes hebben ook meerdere bevestigingspunten om op deze manier meerdere spullen mee te kunnen nemen voor de meerdaagse ritten. Ideaal dus!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs bij ons in de winkel en wij denken graag met u mee!