Alpe d’ HuZes 2019

Jarenlang ondersteund Het2Wielerhuis enthousiaste fietser met vele verschillende goede doelen. Of het nu om een advies gaat, een aanpassing aan de fiets of een donatie, vaak kunnen wij wel iets betekenen. In het jaar 2019 is het roer echter iets omgegooid: Het2Wielerhuis nam met het gehele team zelf deel aan een sportief en goed doel, namelijk Alpe d’ HuZes 2019! Een grote uitdaging op verschillende vlakken, met als doel een zo groot mogelijk bedrag mee te nemen naar Frankrijk.

Aanleiding

Het woord ‘kanker’ is een kil en hard woord. Zeg het maar eens hardop! Dit alleen al geeft vaak kippenvel of tranen in iemands ogen. Helaas horen we te vaak om ons heen dat vrienden of familieleden ons verlaten door deze ziekte. Wij zijn niet wetenschappelijk opgeleid om deze ziekte persoonlijk te bestrijden, maar door onze deelname aan de Alpe d’HuZes hopen wij een mooi bedrag beschikbaar te stellen voor die extra stappen in de strijd tegen kanker.

Team Het2Wielerhuis & Vrienden hadden wij onszelf ook kunnen noemen. Afgelopen zomer raakten wij met Het2Wielerhuis in gesprek met Barend van de Scheur die graag met zijn dochter richting Frankrijk wilde gaan voor dit mooie evenement. Voordat we het doorhadden werd de beslissing genomen om de deuren begin juni 2019 een paar dagen te sluiten en was een nieuw Barnevelds team geboren. Wat startte als een initiatief voor vader Barend en dochter Nadine groeide snel uit tot een team van in totaal 18 deelnemers en daarnaast nog een aantal enthousiaste begeleiders en supporters. Onwijs trots zijn wij dat deze 18 deelnemers (waaronder ons gehele team), samen met al onze andere helpende handen, het goede doel gaan combineren met deze sportieve prestatie.

Steun

Maanden lang hebben we onwijs veel steun ontvangen van vrienden, kennissen en onze klanten. Zonder al deze steun hadden wij niet zo een mooi resultaat kunnen neerzetten en ook via deze weg willen wij een ieder nogmaals bedanken! Door verschillende acties hebben wij ons uiterste beste gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Alpe d’ HuZes, partner van KWF Kankerbestrijding.

Acties

15 december 2018 – Candlelight Shopping Barneveld

Vanaf 15 december 2018 –  Onze eigen loterij met als hoofdprijs een Ballonvaart van Geenhoogtevrees.nl. Samen met vele ondernemers uit Barneveld beschikten wij over een prachtige verzameling van prijzen. Dit heeft ons uiteindelijk 2.000 euro opgeleverd.

9 maart 2019 – Onze eigen feestavond in samenwerking met Hoefslag Barneveld en Mr. Allegaartje. Een prachtig bedrag  van 3.024 euro mochten wij aan het eind van de avond bijschrijven op onze teampagina.

23 maart 2019 – Helden Festival! Wij zijn aanwezig geweest om ons in te zetten tijdens verschillende werkzaamheden. Op deze manier zamelen wij weer extra geld, namelijk 2.130 euro, in voor ons doel.

20 april 2019– Toertocht. Onze eigen toertocht waarbij de opbrengst volledig naar ons doel is gegaan, namelijk 1.406 euro.

Vanaf 20-22 december 2018 – Wijnactie in samenwerking met Wijnwinkel Barneveld.

Vanaf 2 mei 2019 tot en met 25 mei 2019 – Onze eigen Sportshirtjes veiling!

Resultaat

Trots zijn wij op al onze teamleden op zowel sportief gebied als op het gebied van ons financiële doel. Op de 6e dag van de 6e maand hebben we 66 keer de Alpe d’HuZES mogen beklimmen en een bedrag van 49.224 euro naar boven mogen brengen voor Stichting Alpe d’ HuZes, partner van KWF Kankerbestrijding. Een prachtig jaar waar wij nog graag regelmatig op terugkijken en daarom dus ook nog als verslag met jullie delen!