Fietszadels

Een fietszadel is naast je racefiets, mountainbike of gravelfiets het fietsonderdeel dat je rit kan maken of breken. Om die reden bieden wij fietszadels in allerlei verschillende soorten en maten aan, van smal tot breed, en ook specifieke vrouwenzadels en herenzadels. Lees snel meer over de merken uit ons aanbod en als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste zadel, kom dan eens langs in de winkel.

Fizik

De zadels van Fizik zijn erg populair onder wielrenners en mountainbikers, en je ziet ze dan ook regelmatig terugkomen in het profpeloton. Deze zadels worden ontworpen met een passie voor design en performance, wat resulteert in comfortabele en lichte zadels – een belangrijke eigenschap voor fanatieke fietsers. Benieuwd naar welke types zadels we allemaal hebben? Kom dan snel eens langs in de winkel.

Fizik One-to-One: een persoonlijk 3D geprint zadel

Een project waar wij ontzettend trots en enthousiast over zijn, is Fizik One-to-One. Door middel van 3D-print technologieën creëren we een zadel dat volledig is afgestemd op jouw specifieke drukpunten en testresultaten. Het past dus perfect bij jouw anatomie en rijstijl. Het werkt als volgt:

  1. Stap één en direct ook de eerste test is het analyseren van je huidige zadel en de fietsafstelling met behulp van drukpuntmetingen. Op deze manier kunnen we je een gepersonaliseerd zadeladvies geven.
  2. Stap twee is het testen van het geadviseerde Fizik zadel en opnieuw uitvoeren van drukpuntmetingen om nog meer data te verzamelen.
  3. Stap drie staat in het teken van verfijnen en natuurlijk: 3D-printen. Alle gegevens worden verzameld en gebruikt om het zadel te printen.

Dit unieke project van Fizik is beschikbaar op slechts 25 locaties wereldwijd, waarvan twee in Nederland. We zijn er dan ook erg trots op dat wij één van die locaties zijn. Ons team staat klaar om je te helpen!

Goed om rekening mee te houden: om ervoor te zorgen dat het zadel optimaal presteert, is het erg belangrijk dat je tevreden bent over jouw huidige fietsafstelling. Altijd al een keer een bikefit willen doen of staat deze al gepland? Doe dit dan eerst.

Selle Italia

Het Italiaanse merk Selle Italia zorgt ervoor dat je comfortabeler op je fiets zit. Al meer dan 120 jaar ontwikkelt het merk zadels op basis van onderzoek en ontwikkelingsprogramma’s. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze in al die jaren zijn uitgegroeid tot een van de populairste merken onder fietszadels. Maar wat maakt het dat jij comfortabeler op je fiets kan zitten? Dat komt door de Selle Italia ID match.

Bontrager

Met een zadel van Bontrager ga je comfortabel én stijlvol op pad. Deze zadels bieden comfort en ondersteuning voor zowel korte tochtjes als ritten met flink wat kilometers. Door het uitgebreide aanbod in de collectie van Bontrager is er voor iedere fietser wat wils.