REBOUND Het2Wielerhuis x Shimano x LSRF

Na het immense succes van REBOUND 2023, keert ‘s werelds grootste gravelevenement terug, en wel op 1 juni 2024 om precies 06:00 uur. Wij brengen je graag op de hoogte van alle details en geven je handige tips om de beste REBOUND-ritten en -routes bij jou in de buurt te ontdekken.

REBOUND

Wat is REBOUND eigenlijk? Het idee erachter is eenvoudig: op 1 juni fietst gravelliefhebbers wereldwijd gezamenlijk een doe-het-zelf-route van 25, 50, 100 of 200 mijl (40, 80, 160 of 320 km). Je hebt geen startbewijs nodig en er geldt geen tijdslimiet. Het draait puur om ouderwets, onverhard plezier. Bovendien maak je kans op geweldige prijzen als je deelneemt aan de STRAVA-challenge.

REBOUND heeft wereldwijd al meer dan 300.000 fietsers geïnspireerd om samen 4.789.142 mijl (7.707.377 kilometer) af te leggen. Elke fietser creëerde zijn eigen avontuur, vertrekkend vanaf zijn eigen voordeur of gezamenlijke locatie.

In 2024 gaan we nog groter denken, met als doel 10.000.000 gravelmijlen (16.100.000 gravelkilometers) wereldwijd te behalen.

H2W x REBOUND

REBOUND is het grootste gravelevenement ter wereld en valt samen met UNBOUND Gravel in de VS. Dit initiatief is een samenwerking tussen Shimano, Live Slow Ride Fast en STRAVA. Het2Wielerhuis draagt samen met hen enthousiast bij aan dit evenement.

Het is mogelijk om vanaf de winkel van Het2Wielerhuis te starten en gebruik te maken van de door ons gemaakte routes. Bovendien vinden we het leuk als je sowieso bij ons jouw route eindigt, waarbij wij de barbecue aansteken voor een smakelijke burger en zorgen dat de Koerspret koud staat. Voor iedereen die traditioneel start om 6 uur zorgen we voor een lekkere kop Il Magistrale Cycling koffie en iets lekkers om op te starten. De BBQ staat aan tussen 12.00 en 16.00 uur op de Galileistraat in Barneveld. Deelnemen is gratis, maar een aanmelding voor de gezamenlijke start om 6 uur of de barbecue is wel nodig. Tickets zijn verkrijgbaar via dit inschrijfformulier!

REBOUND Social Ride

Heb je zin om samen te fietsen tijdens de REBOUND? Dat kan! We nodigen je uit om deel te nemen aan onze Social Ride. Deze start uiteraard wel volgens de REBOUND tradities om 6 uur ‘s ochtends vanaf Het2Wielerhuis. Nog leuker: om 6 uur zullen Roy namens Het2Wielerhuis en Eva Boer (van @op_evantuur) namens Shimano meefietsen. Een fantastische kans om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te genieten van deze geweldige ervaring.

Routes 

Roy heeft speciaal voor REBOUND een aantal mooie gravelroutes samengesteld. Ga jij voor een mooie rit van 50 kilometer in de omgeving? Of ben je van plan urenlang te genieten van de mooiste gravelpaden met de route van 300 kilometer? Hoe dan ook, je gaat prachtige plekjes ontdekken. Ontdek snel de routes!

Route 50 kilometer

Route 75 kilometer

Route 110 kilometer

Route 195 kilometer

Route 300 kilometer