Ga veilig op pad met een fietshelm

Op woensdag 10 april 2024 vindt de derde editie van de Dag van de Fietshelm plaats. Een dag die speciaal in het leven is geroepen om meer aandacht te schenken aan het belang van het dragen van een fietshelm. Iets waar wij natuurlijk voorstander van zijn, of eigenlijk: een van de belangrijkste vereisten als je op de fiets stapt!

De statistieken

Als we kijken naar de statistieken, zien we dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto. Je kunt begrijpen dat wij als fietsenwinkel dit een zorgwekkend feit vinden, want het dragen van een fietshelm vermindert het risico op hersenletsel met 36% (bron: dagvandefietshelm.nl). Kortom: draag altijd een helm als je op de fiets stapt. Nog geen fietshelm of toe aan een nieuwe? Dan is ABUS, het nieuwste merk in ons helmenassortiment, een perfecte optie.

De fietshelmen van ABUS

ABUS, ooit begonnen met hangsloten, is nu een van de populairste fietshelmmerken wereldwijd. Van professionals in het peloton tot de mooiweerfietser, de helmen van ABUS zie je overal voorbij komen. ABUS-helmen onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, strakke designs en innovatieve productie. En laten we dat laatste nou recent in levende lijve hebben mogen aanschouwen. Cynthia is namelijk samen met ABUS naar Italië geweest om alles te leren over het merk én de productie.

De productie

De helmmodellen van ABUS worden ‘Made in Italy’ geproduceerd en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Naast dat ze veilig zijn, dragen ze ook bij aan je sportieve prestaties door onder andere esthetiek en gewicht. Alle features worden uitvoerig getest onder alle omstandigheden.

‘Made in Italy’ verwijst ook naar de fabriek in Italië die gespecialiseerd is in het vervaardigen van polycarbonaat, het materiaal dat de buitenschaal van de fietshelmen vormt. Een paar kilometer verderop is de fabriek van ABUS gevestigd waar eps schuim wordt gemaakt, ook wel bekend als piepschuim, het materiaal waarmee de buitenschalen worden gevuld. Onder hoge druk en stoom draagt dit bij aan een perfecte helm. Nu denk je misschien: wordt de helm dan echt afgemaakt in deze fabriek? Nee. De helmen gaan vervolgens naar een derde faciliteit waar het logo wordt gedrukt, het retentiesysteem wordt geplaatst, de helm van padding wordt voorzien en niet geheel onbelangrijk: de straps en kliksluiting worden bevestigd.

Klinkt als een complex proces en dat is het ook. Natuurlijk altijd met het oog op een superveilige fietshelm voor sportievelingen die de weg op willen. Hoe ziet dit er dan praktisch uit? Schiet Cynthia gerust eens aan, zij deelt graag het verhaal, inclusief beeldmateriaal, met je.

Abus-helmen bij Het2Wielerhuis

Ook in onze winkel zijn verschillende modellen van Abus te vinden, elk met zijn eigen voordelen:

  • Airbreaker: een weghelm die 100% is ontworpen voor ventilatie en aerodynamica. Of je nu hoge bergen gaat beklimmen of lange afstanden gaat fietsen, de Airbreaker is geschikt voor iedere rit.
  • Gamechanger: dit is een ultieme aero-helm voor professionele wielrenners, maar ook zeker voor ambitieuze fietsers die veel eisen stellen aan aerodynamica.
  • Gamechanger 2.0: sneller, lichter en ventileert nog beter door de zogenaamde ‘sweat box’: een spleet op het voorhoofd waar lucht naar binnen komt.
  • Stormchaser ACE: geschikt voor iedere race, ook als je van plan bent om te veldrijden of een toffe graveltocht te maken. Licht van gewicht, comfortabel en ventilerend.