Welke Racefiets past bij mij?

Welke racefiets past bij mij? Dat vraagt iedereen zich wel eens af. Er zijn veel verschillende type fietsen, zowel op Race, Cyclo, Fitness als ATB gebied. We gaan ze allemaal toelichten, maar we beginnen met de racefiets.

Racefietsen zijn onder te verdelen in vier types fietsen. Performance, Aero, Endurance en de Tijdrit fietsen. Wat verstaan wij nu onder deze vier types? En welke racefiets is voor jou de beste keuze?

Uiteraard leggen wij u graag op deze pagina kort het verschil uit. Daarnaast nodigen wij u graag uit in onze speciaalzaak voor een vrijblijvend adviesgesprek om op deze manier de juiste racefiets te vinden. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat bij het vinden van de juiste racefiets een persoonlijke uitleg erg belangrijk is. Daarom delen wij graag deze passie voor fietsen met u.

Performance racefietsen

Trek Emonda SL 6 carbon

Trek Emonda SL 6 carbon

De performance racefiets is de meest populaire racefiets van de vier. Een fiets met maximaal rendement van uw eigen inspanning. De fiets waarbij de snelheid en directe stuureigenschappen voorop staan. Ook een echte fiets voor in de bergen. Een type fiets dat ideaal is voor de prestatie gerichte toerfietser en wedstrijdrenner. Een mooi voorbeeld van een performance fiets is de Trek Emonda. Licht, lekker wendbaar, stijf maar ook comfortabel.

 

Trek Madone 9.2 aero racefiets

Trek Madone 9.2

Aero racefietsen

Een aerodynamische fiets met de nadruk op snelheid. Een super stijf en aerodynamisch frame, vaak met hogere velgen afgemonteerd. Geliefd bij de professionals bij vlakke ritten met een eindsprint. Bij de aero fietsen draait het allemaal om snelheid. Een fiets voor een echte wedstrijdrenner of voor een echte liefhebber! Een goed voorbeeld van een aero fiets is de veelgeprezen Trek Madone.

 

 

BMC Granfondo GF01 Endurance racefiets

BMC Granfondo GF01

Endurance racefietsen

Een fiets voor de mensen die comfort willen tijdens het fietsen. Een fiets waarbij de frame bouw aangepast is op meer dempend vermogen. Steeds vaker voorzien van schijfremmen voor de echte allround fietser. Iemand die ook vaak in de bergen te vinden is. Bij deze fiets staat het comfort voorop, ideaal voor de echte kilometervreter die gaat voor lange afstanden en daarbij ook nog wil genieten van de omgeving. Een goed voorbeeld van endurancefietsen is de BMC Granfondo of de Trek Domane, het favoriete wapen van Fabian Cancellara voor de kasseien.

 

Bianchi Aquila

Bianchi Aquila

Tijdrit racefietsen

De fiets die met behulp van een aangepast stuur en frame bij uitstek geschikt is voor het echte snelle werk. Bij dit type fiets is stuureigenschappen en comfort van minder belang. Door de aerodynamische houding die je aanhoud om deze fiets verdwijnt grotendeels het comfort. De tijdritfiets is een fiets voor de pure specialist, minder geschikt voor de langere ritten. Een goed voorbeeld is de snelle Bianchi Aquila.

 

 

 

De maat van de fiets

Goed op uw fiets zitten is veruit het belangrijkste wat er komt kijken bij een fiets. Deze maat bepaalt of u lekker op een fiets zit of dat u totaal verkeerd zit. Wij hebben speciale meet apparatuur om de juiste maat voor u te bepalen. Het Bikefitting meetsysteem zorgt ervoor dat wij uw fiets precies kunnen afstellen, hiermee heeft u nog meer plezier tijdens het fietsen. Wilt u meer weten over Bikefitting? KLIK HIER