Wielervereniging Tour de Force

Tour de Force is een middelgrote toerfietsvereniging, opgericht op 24 maart 1992 en is een vereniging die zich bezighoudt met allerlei activiteiten op het gebied van toerfietsen en mountainbiken. Van april tot oktober wordt er wekelijks in groepsverband getraind, zowel op de weg als in het bos.

Wegseizoen

Het wegseizoen begint met een openingstocht op de laatste zaterdag van maart en eindigt met een sluitingstocht op de laatste zaterdag van september. Beide tochten worden afgesloten met een hapje en een drankje. De vereniging organiseert jaarlijks de toerklassieker van de Veluwe de “Tour de Force” en een MTB-tocht de “Goudsbergtocht”. Verder zijn er in de loop van het seizoen enkele toertochten met verzorging onderweg. Ook worden er in de zomer een aantal tijd- en prognoseritten georganiseerd. In de winter wordt er zo mogelijk op zaterdagmorgen op de weg gefietst.In mei / juni organiseert de vereniging een tweetal meerdaagse tochten voor racefietsers, één in Nederland en één in het buitenland.

MTB club

Ook voor MTB-ers wordt een meerdaagse tocht in het buitenland georganiseerd. Sinds 2011 heeft de vereniging officiëel een mountainbikeafdeling, “MTB wv Tour de Force”, voor leden, die graag in een uitdagende omgeving willen mountainbiken. Wekelijks worden daarvoor in de zomer trainingen verzorgd door gediplomeerde trainers. In de winter worden er op zaterdag MTB-tochten gereden, die andere verenigingen organiseren. Voor meer informatie www.tourdeforce.nl