Tip van de specialist: Ververs uw remvloeistof tijdig!

Is het belangrijk om uw remvloeistof tijdig te vervangen?

Jazeker! Ons advies is om dit in ieder geval eens in de 1 of 2 jaar te vervangen. Tijdens het gebruik van uw remmen kan vuil of vocht zich ontwikkelen in de remvloeistof wat uiteindelijk zal zorgen voor een minderen of zelfs geen remwerking. Wij hoeven u niet uit te leggen dat dit vervelende gevolgen kan hebben.

 

Verschillende vloeistoffen!

Misschien heeft u wel eens gehoord van de verschillende soorten vloeistof. Dit klopt, in de regel gebruiken wij twee soorten remvloeistoffen, namelijk de minerale vloeistof en de dot vloeistof. Beide hebben op het gebied van vocht en vuil een andere aantrekkingskracht. Zo trekt de minerale vloeistof eerder vuil aan en dit kan dan ook resulteren in een verstopte remleiding. Dot vloeistof trek op zijn beurt weer vocht aan en kan zorgen voor een ‘sponzig’ geviel van de rem doordat het vocht en de vloeistof samen gedrukt worden.

Belangrijk om te weten is dat elk remsysteem zijn eigen vloeistof gebruikt. Het kiezen voor de verkeerde vloeistof kan het remsysteem aantasten en er mogelijk ook voor zorgen dat het complete remsysteem vervangen moet worden. Vergeet dus nooit advies te vragen met betrekking tot de juiste vloeistof. Shimano remsystemen werken bijvoorbeeld op de minerale vloeistof en Sram remsystemen op de Dot vloeistof.

 

Ons advies

Al met al een belangrijk onderdeel op niet te vergeten. Ons advies is dan ook om een mountainbike 1 keer per seizoen te voorzien van nieuwe remvloeistof. De remvloeistof van een racefiets kan ik veel gevallen een seizoen langer mee en hiervoor adviseren wij dan ook eens per 2 seizoenen. Is het voor u tijd om de remvloeistof te vervangen? Kom dan bij ons langs of neem contact op met onze werkplaats!