Tip van de Specialist: Vervang uw stuurlint!

Vele fanatieke fietsers kiezen ervoor om een stuurlint te vervangen wanneer het niet meer lekker fietst of er wellicht ‘niet zo mooi’ meer uitziet. Twee hele logische redenen om een stuurlint te vervangen, maar wist u dat er nog een veel belangrijkere reden is? Sommige van u vast, maar toch merken wij dat niet iedereen hiervan op de hoogte is: Zout vanuit transpiratie!

Transpiratie tast uw stuur aan

Aangetast stuur

We zweten allemaal, de één iets meer dan de ander, maar het resultaat is op ten duur hetzelfde. Elk jaar treffen wij tijdens het vervangen van oude stuurlinten weer grote brokken zout aan op het stuur. Wanneer u te lang wacht met het vervangen van uw stuurlint kan het zout vanuit transpiratie uw stuur langzaamaan ‘opeten’. Dit is niet alleen erg zonde van het mooie stuur welke u op de fiets heeft zitten, maar ook nog eens erg gevaarlijk. Een gat in het stuur kan voor vervelende momenten zorgen tijdens het fietsen, dat hoeven we u natuurlijk niet uit te leggen.

Nieuw stuurlint

Gelukkig is dit alles makkelijk op te lossen door eens per jaar het stuurlint te (laten) vervangen. De ervaren wikkellaar doet het waarschijnlijk graag zelf, dan is alleen het stuurlint aanschaffen voldoende. In onze winkel hebben wij verschillende stuurlinten in alle prijscategorieën hangen. Uiteraard is het ook mogelijk om uw fiets achter te laten bij onze specialisten, zij zorgen dat het door uw uitgekozen stuurlint weer netjes en veilig om uw stuur heen komt.

Bent u overigens benieuwd hoe een aangetast stuur eruit kan zien? Wij hebben in de winkel vaak wel een voorbeeld liggen. Vraag hier dus gerust eens om!