Tip van de Specialist: Is uw fiets klaar voor de bergen?

Gaat u de komende tijd ook weer genieten van de Alpen, Pyreneeën of een ander mooi en bergachtig gebied? U zorgt er dan waarschijnlijk voor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Misschien maakt u zelfs voor vertrek wel een aantal extra kilometers voor een goede conditie, maar wat wij ons afvragen: Is uw fiets ook in een topvorm?

Veiligheid in de bergen

Fietsen in de bergen en dan vooral in combinatie met warm weer is compleet anders dan in Nederland. Niet alleen u als fietser zal dit ervaren, maar ook uw fiets reageert hier anders op. Om veilig op pad te kunnen gaan is het belangrijk om uw fiets vooraf te (laten) controleren. Vooral tijdens het afdalen in de bergen heeft uw fiets te maken met andere omstandigheden.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u minder prettig daalt in verband met speling op de wielen of het balhoofd. Ook zal een afwijkende spaakspanning zorgen voor een minder veilig gevoel op de fiets. Als laatste willen wij u adviseren met een katoenen velglint te rijden. Een velglint wat grotendeels bestaat uit plastic zal door de hoge snelheid en mate van remmen in de afdaling erg warm worden en zelfs smelten. Het mogelijk smelten van een velglint kan resulteren in het ontploffen van de binnenband, iets wat u natuurlijk ten alle tijden wilt voorkomen in een afdaling.

Zomercheck

Wilt u graag uw fiets door een specialist laten controleren? Brengt u deze dan gerust bij ons langs. Voor een speciaal tarief van €30,- maken wij uw fiets weer ‘vakantieproof’. Wij gaan dan voor u aan de slag met:

  • Controleren op speling voor- en achterwiel
  • Controleren op speling balhoofd
  • Controleren van spaakspanning
  • Advies over juiste verzet in de bergen

Wilt u na deze controle zo snel mogelijk weer op de fiets springen? Bel dan even van tevoren om een afspraak te maken, dan weet u zeker dat er een plekje voor u is gereserveerd!