tescommas

Faam

Faam vitaal op de fiets

Faam en Het2Wielerhuis leerden elkaar kennen in het najaar van 2020, waar 10 enthousiaste collega’s van ‘de specialist in banen’ op zoek gingen naar een racefiets gecombineerd met alle benodigdheden. Twee avonden van passen en meten volgden, met als doel om in het voorjaar gezamenlijk op de fiets te stappen.

Dit alles op initiatief van onder andere mede-eigenaar Frank van Veldhuizen. Zelf al besmet met het fietsvirus en dit overbrengend op zijn collega’s . ‘Ons bedrijf werd steeds groter en we waren op zoek naar een gemeenschappelijke activiteit om de verschillende afdelingen met elkaar te blijven verbinden,’ legt Frank uit. Frank zorgde samen met zijn compagnons voor een aantrekkelijke financiële regeling. Op deze manier konden zijn collega’s laagdrempelig, maar ook met eigen inzet en inbreng, een racefiets en alles wat daarbij kwam kijken aanschaffen.

Alle wensen

Het2Wielerhuis had de mogelijkheid om zelfs in een periode van schaarste op de markt, aan alle wensen te kunnen voldoen. Met wat creativiteit werden alle collega’s voorzien van de juiste fiets, exact afgesteld door persoonlijke fietsmetingen. Daarnaast werd de volledige groep in een nieuw ontworpen outfit gestoken en koos iedereen zijn eigen accessoires uit. Frank kan zich deze periode nog goed herinneren: ‘Onze samenwerking voelde direct goed, dit komt echt door onze gedeelde waardes. Het resultaatgerichte en de gedrevenheid zie ik bij beide bedrijven terug. Voeg daar het familiegevoel aan toe en je hebt alle juiste ingrediënten voor een succes. Daarnaast was de primaire drijfveer nooit geld, maar het leveren van goede kwaliteit. Dit zorgt voor vertrouwen en dat zie je ook terug in de reactie van onze jongens’.

Fietsen naar Parijs

Het initiatief werd al snel grootser. Elke dinsdag stond het kantoorpand aan de Stationsweg vol met racefietsen en om 16.00 uur werden de eerste pasta’s al warm gemaakt. Het was dan ook niet gek dat al snel een sportief doel gesteld werd: fietsen naar Parijs. ‘Dat ging heel snel en spontaan,’ weet Frank nog. ‘Een aantal collega’s wilde niet klimmen. Dus een aantal bekende bergen werden snel uitgesloten. Uiteindelijk werd het sportieve doel verder fietsen en met minder hoogtemeters.’ Het plan groeide al snel uit tot een gezamenlijke actie. Samen met Jonker Schut een klant van Faam, fietsen voor een regionaal goed doel. In drie dagen tijd fietste de groep van Parijs naar Barneveld en haalde 35.000 euro op voor het Kinderhospice.

Nieuwe sportieve doelen

Inmiddels worden de nieuwe sportieve doelen alweer gevormd. Zo gaan de collega’s, die niet fietsen, zich bezig houden met bijvoorbeeld een Mudrun of een omloop waarbij 120 kilometer gelopen gaat worden in 24 uur.

De fietsgroep denkt aan twee lange dagtochten. ‘Het moet wel iets zijn waar we een beetje stress van krijgen,’ lacht Frank. ‘Het sportieve bindt ons en dat is echt iets van de laatste jaren. Je hebt altijd een paar kartrekkers, maar het is mooi om te zien hoe iedereen hierin mee gaat. En een goed voorbeeld doet gewoon goed volgen. Op deze manier zie je dat het gehele team vitaal is. Dat mag wat ons betreft wat kosten, want dat levert ook zeker iets op.’ legt Frank uit. ‘Het zorgt niet alleen voor minder verzuim, maar het werkt ook verbindend.’

Trots

Zowel bij Het2Wielerhuis als bij Faam heerst een gevoel van trots. Niet alleen om de samenwerking, maar ook om de uitwerking die het in beide teams heeft. De fanatiekelingen van Faam zijn bijvoorbeeld regelmatig in de winkel van Het2Wielerhuis te vinden. Bij Faam haken daarnaast oud collega’s of klanten aan bij de verschillende fietsavonden en/of tochten. ‘Dit komt vooral door het jonge team en onze regionale functie welke wij hebben. Veel van onze collega’s blijven lang bij ons werken en we werken nog steeds nauw samen met klanten van het eerste uur,’ vult Frank aan. Wat voor Faam in 2007 in Barneveld begon met 3 collega’s heeft in de loop der jaren op een gezonde manier mogen groeien met een eigen sportieve en gedreven cultuur.