Trek fietsen

Trek fietsen staan voor vrijheid, kwaliteit en avontuur. De fietsen ontstaan door innovaties maar tegelijkertijd ook door het vasthouden aan de basisprincipes. Als basisprincipe heeft Trek om fietsen te bouwen waar mensen van houden en waar ze volledig achter staan.

Ontmoeting tussen Dick en Bevil

Trek fietsen merk historieHet verhaal begint met een toevalstreffer. Dick Burke zat naast Bevil Hogg in een vliegtuig. De twee heren waren onbekenden van elkaar, maar er was meteen een klik. Bevil vertelde dat hij eigenaar was van een fietswinkel in Madison en dat hij iemand zocht die in zijn winkel wilde investeren. Vanaf dat moment besloot Dick zijn interesse in fietsen verder te ontwikkelen. Niet lang na deze vlucht kochten Dick en Bevil samen een fietsenwinkel op, namelijk Stella Bike Shop. Ook een tweede winkel werd geopend, maar helaas waren ze genoodzaakt om dit na een aantal jaren te verkopen. De winkels liepen niet zoals ze verwacht hadden.

Het ontstaan van Trek fietsen

Dick en Bevil leerden dat om succesvol te zijn, je niet gewoon een willekeurig merk kon verkopen. Ze hadden iets speciaals nodig. Geen van de goede merken was op dat moment te koop. Er werden veel goedkope fietsen verkocht in de VS, maar vanaf het middensegment tot aan het topsegment was er geen enkele fiets die in de VS werd gemaakt. Omdat Dick en Bevil beiden zakenmannen in hart en nieren waren, besloten ze om zelf een fietsenmerk te beginnen. Met dit unieke idee ontstond het merk Trek!

Handgebouwde Trek fietsen

Trek fietsen WaterlooDick en Bevil begonnen met hun droom in een schuur. Toen de schuur zijn deuren opende in 1976, werden de Trek fietsen gemaakt van stalen buizen met lugs en ze werden gelast met zilver. De Trek fietsen werden zorgvuldig met de hand gelakt. Elke bocht en elke las werd met een bepaald doel gemaakt waarbij elk nauwkeurig geproduceerd frame brak met de traditie dat alleen in Europa goede fietsen werden gemaakt.

Trek fietsen van nu

Anderhalf kilometer van de originele schuur staat tegenwoordig het hoofdkantoor van Trek. Hoewel Trek de oude schuur is ontgroeid, is elke fiets die zij maken nog steeds een eerbetoon aan de basisprincipes van vroeger.

Het 2Wielerhuis dealer van Trek

Het 2Wielerhuis is dealer van Trek. Wij geven u graag meer informatie over deze fietsen. Kom dus gerust naar onze winkel, neem contact met ons op of bestel een Trek fiets in onze webshop.