Bianchi fietsen

Bianchi is een Italiaans bedrijf dat als doel heeft de beste fietsen in de wereld te produceren. Daarbij gelooft Bianchi dat het frame het hart van de fiets is. Continue investeringen in materiaaltechnologie zorgen ervoor dat u volledig kunt vertrouwen op Bianchi fietsen.

Geschiedenis Bianchi

fausto-coppi-bianchiDe geschiedenis van Bianchi gaat 130 jaar terug. Het begint in 1885, toen de 20-jarige Edoardo Bianchi zijn eerste fiets produceerde in een kleine werkplaats in Milaan. Hij was de eerste Italiaanse fabrikant die rubberen banden gebruikte. De fietsen van Edoardo Bianchi waren zo goed, dat hij na 3 jaar al moest uitwijken naar een ander pand.

Sinds 1997 maakt Bianchi deel uit van de Zweedse groep Grimaldi Industri AB, bekend als één van de meest belangrijke vennootschappen wereldwijd in de fietssector. Momenteel worden alle frames ontworpen en uitgevoerd op het hoofdkantoor in Treviglio (Bergamo, Italië).

Kampioenen op Bianchi fietsen

Giro dÕItalia 2016 - 99a Edizione - 15a tappa Castelrotto - Alpe di Siusi 10.8 km - 22/05/2016 - Steven Kruijswijk (LottoNL - Jumbo) - foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2016

Foto Luca Bettini/BettiniPhoto©2016

Dat Bianchi fietsen van topkwaliteit zijn, blijkt wel uit de vele kampioenen die met trots op Bianchi fietsen reden. Zo behaalden onder meer de Italianen Fausto Coppi en Felice Gimondi hun grootste successen op een Bianchi fiets. Andere kampioenen als Mario Cipollini, Moreno Argentin en Marco Pantani reden ook op een Bianchi fiets.

Bianchi fietsen

Bianchi fietsen worden gekenmerkt door de hoogstaande technologie en het Italiaanse design. De meeste fietsen van Bianchi zijn te herkennen aan de kleur. Een veel gebruikte kleur is Celeste (Bianchi blauw). Bianchi heeft veel fietsen in het assortiment, van race fietsen tot mountainbikes en e-bikes.

Wanneer u door modder, gras of obstakels fietst, garanderen wij u maximaal resultaat met minimale stress op Bianchi mountainbikes, dankzij het speciale frame ontwerp en geometrie. Maar ook voor speciale frames van racefietsen of fietsen die geschikt zijn voor een triatlon, kunt u terecht bij Bianchi.

Bianchi fietsen bij Het2Wielerhuis

Het2Wielerhuis is dealer van Bianchi. Wij laten u dan ook graag de Bianchi fietsen uit ons assortiment zien. Kom gerust een keer langs, neem contact met ons op of bestel een Bianchi fiets in onze webshop.