SiS (Science in Sport) – voorjaarsactie

SIS ACTIE

Al jarenlang werkt Het2Wielerhuis met de sportvoeding van SiS (Science in Sport). En dit voorjaar hebben zij een leuke actie om het belang van de juiste voeding nog meer onder de aandacht te brengen. Check de acties snel hieronder, lees door voor informatie over het belang van de juiste voeding en kom snel langs in onze winkel!

SIS SIS

Waarom sportvoeding?

Alleen fietsen met een bidon vol met water is helaas niet genoeg. Topsporters weten doorgaans hoe belangrijk (sport)voeding is, maar als enthousiaste liefhebber wordt dit nog wel eens vergeten. Of je nu veel of weinig fiets, hard of zacht, je verbruikt altijd energie en dit moet worden aangevuld.

Het algemene advies is dat wanneer men meer dan een uur fiets een aanvulling welkom is. Dit kan in de vorm van een (stuk) krentenbol of stroopwafel. Maar beide doen er over het algemeen langer over om energie af te geven dan de bekende gelletjes en repen. Deze zorgen ervoor dat de energiebehoefte wordt aangevuld en je de welbekende man met de hamer niet hoeft tegen te komen.

Daarnaast is het belangrijk om in de bidon aanvulling voor zouten en mineralen mee te nemen. Door het zweten verliest men veel zout en dit kan lijden tot flauwte, iets wat niemand wenst tijdens een mooie fietstocht of training. Veel drinken helpt daarnaast ook tegen eventuele kramp welke kan komen opzetten. Is dit niet voldoende dan is het raadzaam om magnesium te gebruiken om dit te voorkomen.